OSTRVA

PONUDA ZA TASOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA KEFALONIJU

DETALJNIJE

PONUDA ZA KRF

DETALJNIJE

PONUDA ZA EVIU

DETALJNIJE

PONUDA ZA AMULJANI

DETALJNIJE

PONUDA ZA LEFKADU

DETALJNIJE

PONUDA ZA SAMOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA KRIT

DETALJNIJE

PONUDA ZA SKIJATOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA SKOPELOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA RODOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA HIOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA MIKONOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA LEZBOS

DETALJNIJE

PONUDA ZA PAROS

DETALJNIJE

Otkrijte predivne grčke bisere. Čuvena ostrva kao što su Krf, Kefalonija, Amuljani, Skijatos, Tasos, Lefkada, Santorini, Samos, kao i mnoga druga čekaju Vas.

 

KEFALONIJA je najveće ostrvo u Jonskom moru. Ostrvo bujnog zelenila, prekrasnih plaža i kristalno čiste vode zelenkasto-plave boje. Plaže uglavnom predstavljaju dugačak pojas peska i šljunka, ali ima i mnogo skrivenih uvala. Na Kefaloniji se nalaze istorijski spomenici iz vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Naši aranžmani uključuju direktan čarter let Beograd-Kefalonija. U ponudi su i aranžmani na bazi autobuskog prevoza. 

 

 

TASOS je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga koje kroz vekove „prošlo kroz ruke“ mnogih civilizacija da bi konačno zatvorilo krug i ostalo grčko, obima oko 100 kilometara, površine okruglo 390 km², što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke.Često ga nazivaju “smaragdno ostrvo” zbog prozirne i čiste vode azurne boje, ili “šuma koja pliva” zbog guste vegetacije.

 

EVIA  je nova destinacija u Grčkoj o kojoj nije puno pisano. Ono što je sigurno je da, kada je Grčka u pitanju, čistoća mora i njegova tirkizna nijansa ni ovog puta ne izostaje.Ako Vam je dosadilo da učestvujete u prevelikoj gužvi već odavno ispromovisanih turističkih mesta severne Grčke, onda je ovo prava destinacija za Vas.

 

KRF  se nalazi u zapadnom delu Grcke i najpoznatije je ostrvo u Jonskom moru. Najstariji ostrvljani, ostrvo i dalje nazivaju starim imenom, Kerkira. To je ime lepe nimfe Kerkire koja je postala zaštitnica Krfa. Glavni grad ostrva je Krf. Krf je poznat po dobrom apartmanskom smeštaju ali I izuzetnim hotelima. Najpopularnija mesta za odmor su Guvija, Dasija, Ipsos, Barbati, Nisaki, Kasiopi sa kvalitetnim apartmanskim i hotelskim smeštajem. Krf se sa pravom može pohvaliti izuzetnim plažama, bajkovitim pejzažima i nestvarnim zelenilom.

 

LEFKADA je četvrto po veličini ostrvo Jonskog arhipelaga. Ostrvo je odvojeno od kopna uzanim moreuzom, koji je danas premošćen pokretnim mostom na baržama, dužine 50ak metara. Lefkada je dobila ime po svom najjužnijem rtu, Lefkatasa, koji je u antičko doba nosio naziv Lefkos petra (beli kamen). 24 mala ostrva ovog jedinstvenog arhipelaga čine prefektutru Lefkade a samo ostrvo Lefkada je uglavnom krševito i brdovito ali postoji nekoliko malih plodnih dolina gde se gaje specifične biljne kulture (masline, vinova loza, agrumi). Lefkada je čuvena po netaknutoj prirodi, prelepim peščanim plažama, kao što su Porto Kaciki, Egremni, Katisma, Pefkulia, Jalos i Milos, kristalno čistom Jonskom moru koje je ovde u svim nijansama tirkizne boje i u kombinaciji sa belim peskom i stenama deluje stvarno rajski, kao i glavnom gradu Lefkasu sa svojim prepoznatljivim starim jezgrom.

 

SAMOS je grčko ostrvo smešteno u istočnom delu Egejskog mora, južno od Iosa, severno od Patmosa i obale Male Azije (Turske) od koje je udaljen 1.6 km. Površina ostrva je 477.395 km², dužina 43 km i širina 13 km. Klima je tipična mediteranska, sa blagim, kišnim zimama i toplim, suvim letima.
Samos je ostrvo bujne vegetacije, beskrajnih vinograda i dva planinska masiva sa stazama za hiking. Mesto je rođenja oca matematike Pitagore, boginje braka i žena Here i dom je najvećem hramu u Grčkoj (prema Herodotu) posvećenom upravo njoj.

 

KRIT je ostrvo jedistveno po raznolikosti prirodnih lepota i bogatstvu tragova prošlosti, i to ga čini pravim predstavnikom lepote Mediterana. Krit je peto ostrvo po veličini u Mediteranu, najjužnije, najveće i zbog svog geografskog položaja važi za jedno od najtoplijih ostrva Evrope. Ostrvo na severu zapljuskuje Kritsko more, a na jugu Libijsko. Krit je kolevka visoko razvijene minojske civilizacije, prve civilizacije evropskog kontinenta, koja je nastala pre više od 4000 godina. Pored bogatih tragova prošlosti, posebnost ovog ostrva čini dužina obale od 1.046 km sa mnogo uvala i rtova, kao i dugih peščanih plaža od kojih 61 ispunjava standarde Evropske plave zastave za čistoću vode. Atraktivnosti ostrva doprinose turistička naselja sa savremenim hotelima. Spoj tradicije i savremenog načina življenja, kao i nesvakidašnja dobrodošlica i tradicionalna gostoljubivost meštana učiniće da Krit postane mesto kome ćete se iznova vraćati.

 

SKIJATOS pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi, nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora. Ostrvo je površine od samo 48 km2, na kome živi oko 4500 stanovnika.  Ovo malo ostrvo ima 66 fantastičnih plaža rasporedjenih po celom ostrvu. Najpoznatije je ostrvo severnih Sporada, a ovoj grupaciji pripadaju još i ostrva Skopelos i Alonisos.
Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen od aerodroma samo 2 km.  Od grada Skijatosa ka zapadu se prostiru peščane plaže u dužini od oko 14km, a na istočnoj strani od grada je aerodrom. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa, a danas je to mesto za celodnevni izlet odakle se pruža fantastičan pogledn severni deo ostrva i njegove šljunkovite plaže. 

 

AMULJANI se nalazi na oko 2km od obale Atosa, nasuprot luke Tripiti i letovalištu Uranopolis. Ovo ostrvo je idealna kombinacija sitnog zlatastog peska (ime “Amuljani” upravo znači “fini pesak”), mora boje akvamarina i bujne vegetacije. Idilične uvale su najbolji izbor za ljubitelje mira i tišine, dok su veće plaže za porodice, kao i za ljubitelje vodenh sportova. Najbolja varijanta je ipak da posetite sve plaže ostrva, čak i da dođete do onih koje su najskrivenije i ne toliko pristupačne.

 

HIOS  peto po veličini ostrvo u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora, svega 7 km udaljeno od obale Turske i grada Češme. Najveći i glavni grad na ostrvu Hios, odnosnoHora, je administrativni centar  u kome živi više od polovine ostrvske populacije. Ovde ćete pronaći egzotične plaže, bilo urbane ili skrivene i pomalo divlje, beli najfiniji pesak na plaži u Karfasu ili jedinstvene crne oblutke na plaži Mavra Volia, ili bele oblutke i kristalno čisto smaragdno more na plaži Agia Fotini. Ukratko, za svakoga ponešto. Obavezno je probati mastiku koja se uzgaja samo na jugu Hiosa i nigde više u svetu.

 

LEZBOS je treće po veličini ostrvo u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora. Prostire se na površini od 1 633 km², sa dužinom obale od 320 km. Svega 20 km udaljeno od obale Turske i grada Ajvalik. Najveći i glavni grad na ostrvu Mitilini, gde se nalazi i aerodrom i luka, ali je najvažniji grad Molivos (Mitimna), koji se zbog svoje jedinstvene arhitekture nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

 

MIKONOS je najpopularnije kosmopolitsko ostrvo, smešteno u srcu arhipelaga Kikladi. Prema mitologiji, Mikonos je formiran od ukrašenih tela giganata koje je ubio Hercules. Nasuprot drugim kikladskim prestonicama, glavni grad ostrva (Hora), nije izgrađen u obliku amfiteatra, već se prostire na širokom području. Jedan je od najboljih primera Cicladic arhitekture i veoma je privlačna za posetioce. Prošetajte se uskim ulicama i divite se belim kućama sa živopisnim vratima i prozorskim okvirima, ljubičastim cvetovima Bugenvileje, skrivenim crkvama. Jedan od najlepših delova ostrva je Alefkantra ili “Mala Venecija”. Okrug iz 18. veka, u kojme dominiraju dvorci velikih kapetana sa šarenim balkonima i stilskim prozorima.

 

PAROS je grčko ostrvo u Egejskom moru, najpoznatije po svojim plažama i tradicionalnim selima. Parikia, glavni grad, je brodski transportni centar za područje Kiklada. Paros je karakterističan po kućama koje su okrečene u belu boju, asfaltiranim ulicama i malim crkvama. Parikia i Nausa su najposećenija turistička sela, ali ništa manje nisu lepša sela u unutrašnjosti, kao što su Lefkes, Marpissa i Prodromos. Mnogi hoteli i smeštajni kapaciteti se nalaze oko ovih sela. Plaže Parosa su karakteristične zbog svoje kristalne vode i opuštajuće atmosfere, privlačeći mnogobrojne posetioce svako leto. Neke plaže u Parosu su organizovane i uređene sa primorskim hotelima, restoranima i barovima za plažu, dok su druge potpuno osamljene

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design