KRIT

NAJVEĆE OSTRVO GRČKE

KRIT

Krit je najveće i najjužnije grčko ostrvo i peto ostrvo u Mediteranu posle Sicilije, Korzike, Sardinije i Kipra. Nalazi se na raskrsnici tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike i deli Egejsko od Libijskog mora. Ostrvo je u proseku široko oko 55 km i proteže se od istoka na zapad u dužini od 264 km. Zahvaljujući izvanrednom geografskom položaju na tromedi izmedu tri kontinenta, ostrvo je milenijumima predstavljalo mesto sretanja kultura i civilizacija sa istoka i zapada.

Na Kritu se nalazi i bezbroj predivnih plaža, koje obavezno treba posetitit: Elafonisi, Balos, Damnone, Preveli, …). Pored toga razlog za dolazak na ovo ostrvo svakako su obilasci drevnih gradova – palata, ostataka Minojske kulture a neizbežan je Arheološki muzej u Heraklionu gde se čuvaju originalna dela i predmeti nadeni širom ostrva.
Penušavo more, drevna istorija, masivne planine prosečene klisurama, dobro vino i opušteni način života cine ovo ostrvo savršenim mestom za odmor.

DETALJNIJE O VILI I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

Neke od plaža koje treba posetiti na ostrvu:

Plaža Falasarna se nalazi na zapadnom delu Krita. Kao velika i peščana plaža, vrlo je posećena od strane turista zbog lepog prirodnog okruženja, ugostiteljskih objekata i zbog toga što je pretežno namenjena porodicama sa decom.

Plaža Balos je jedna od poznatijih plaža na Kritu, do koje možete doputovati brodom iz Kisamosa. Zbog lošeg puta, preporuka je da nikako ne krećete sopstvenim prevoznim sredstvom. Nalazi se na severozapadu Krita. Voda je plitka, delimično i hladna. Pesak je bele boje, a voda tirkizno plava.

Plaža Preveli je najposećenija plaža na Kritu. Nalazi se na ulasku u klisuru Kourtaliotis,  40ak km južno od grada Retimno. Jedno vreme je bila aktuelna među nudistima, jer se nalazi u uvali. Predeo oko plaže karakterističan je po bujnoj vegetaciji, velikom broju životinja i vodopadima. Možete doputovati do plaže brodom koji kreće oko 10 ujutru, a sa plaže se vraća u 16 č.

Vai plaža se nalazi na 25 km od grada Sitia. Na njoj se nalazi veliki broj kafića, barova i drugih objekata. Ukoliko naručite dva pića, možete dobiti na korišćenje ležaljku i suncobran besplatno. Možete pored kupanja i sunčanja krenuti u posetu manastiru Toplou, a posebno je zanimljiva zbog velikog broja palmi koji ih ima oko 5000 hiljada.

Plaža Gramvousa se nalazi u zalivu Kisamos na ostvru Gramvousa. Na ovom ostrvu su princ Čarls i princeza Dajana proveli svoj medeni mesec. Posebna atrakcija je dvorac, koji se nalazi na vrhu.

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design