AGIOS NIKITAS

LEFKADA

AGIOS NIKITAS

Agios Nikitas je jedno od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severo-zapadu ostrva i udaljen je 12 kilometara od glavnog grada, Lefkasa, pa su vam sve pogodnosti prestonice brzo i lako dostupne.

Okruženje ovog slikovitog mesta je potpuno idilično. Uzvišenje na kome se nalazi karakteriše veliki broj stabala maslinovog drveća, a pešačka zona u centru vodi pravo do plaže, gde svako može naći trenutke opuštanja ali i dobre zabave. 

Gradić Agios Nikitas je omiljena destinacija turista koji dolaze na Lefkadu zbog blizine glavnog grada ali najviše zbog njegove savršene popzicije za svakodnevni odlazak na neku od najpoznatijihi plaža Lefkade: Katizmu, Milos, Egremni ili Porto Kaciki. U Agios Nikitasu je zabranjen saobraćaj u jedinoj velikoj ulici, koja je u isto vreme i šetalište i preko kojoe se stiže od magistrale do centra i plaže. Vrlo je mirno mesto preko dana, koje u sezoni prosto poludi u večernjim satima.

U samom gradu snabdevanje hranom je vrlo ograničeno i svodi se na 2 mini marketa koji se nalaze u glavnoj šetačkoj ulici. Najbliži veći market Lidl se nalazi na 12km ka Lefkasu. U Agios Nikitasu najviše ima kafića, taverni i restorana.

Selo Agios Nikitas (oko 100 stalnih stanovnika) je tradicionalno grčko ribarsko selo i jedino je na zapadnoj obali Lefkade u nivou mora. Sastoji se iz jedne glavne ulice koja je ispunjena tavernama i barovima, mini marketom i prodavnicama sa suvenirima. Na početku ulice se nalazi par manjih hotela.

 

Plaža nije opremljena sadržajima (ležaljke i suncobrani). Radi se o prilično širokoj i dugačkoj plaži, bez prirodnog hlada. Jedini hlad se može naći u baštama barova i restorana koji se nalaze do plaže. 

U blizini se nalazi par veoma poznatih plaža. Južno od Agios Nikitasa se nalaze plaža Milos i Katizma, dok se severno nalazi plaža Pefkoulia.

Do plaže Milos se može doći brodićem koji saobraća sa plaže Agios Nikitas ili pešaka, uskim kozijim putem preko brda.

Do plaže Kathisma vodi glavni put.

Pefkoulia je veoma pristupačna jer se nalazi odmah pored glavnog puta. Jedini problem je parking, koga nema, tako da posetioci moraju svoja prevozna sredstva ostaviti na malom proširenju pored puta. 

DETALJNIJE O VILI I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O VILI I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design