REDOVNA LINIJA

AEGEAN AIRLINES

LEZBOS

Lezbos – bujno zeleno ostrvo, poznato još pod imenom Mitilini, po glavnom gradu, je kao nijedno drugo ostrvo i ne samo u Grčkoj! Potpuno netaknuto masovnim turizmom, Lezbos je savršeno ostrvo za sve turiste koji žele da dožive pravu, čistu Grčku.

Preukusna hrana, divne plaže, borove šume, reke i preko million stabala maslina, predstavljaju raj za ljubitelje grčkih ostrva.

Lezbos je treće po veličini ostrvo u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora. Prostire se na površini od 1 633 km², sa dužinom obale od 320 km. Svega 20 km udaljeno od obale Turske i grada Ajvalik. Najveći i glavni grad na ostrvu Mitilini, gde se nalazi i aerodrom i luka, ali je najvažniji grad Molivos (Mitimna), koji se zbog svoje jedinstvene arhitekture nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

 

Turisti u najvećoj meri posećuju još turistička mesta kao što su Petra, Anaksos, Skala Kaloni, Plomari, Vatera, Skala Eresu. Ostrvo Lezbos je rodno mesto jedne od najpoznatijih pesnika iz antičkog perioda, Sapfo i Alkaios.

 

Preporučujemo da na prvom mestu, posetite turističku prestonicu, grad Molivos. Vozeći se od Mitilinija preko Skale Kaloni kroz maslinjake i planine, ništa Vas neće pripremiti za taj pogled na jedinstveni grad, na čijem vrhu dominira tvrđava i na čijim se obroncima nalaze kamene kuće kružno postavljene. Ovo je jedina destinacija gde pogled na grad zaista vredi više od pogleda na more. Apsolutno je nepoznato da se na Lezbosu, u oblasti Sigri na zapadu ostrva, nalaze ostaci jedinstvene okamenjene šume sekvoja (jedina druga na svetu se nalazi u Americi), gde ćete u prirodnjačkom muzeju moći da vidite i zamislite kako je sve izgledalo nekoliko stotina miliona godina ranije.

Šta probati?

Maslinovo ulje, uzo, svežu ribu, preukusnu domaću hranu koju spremaju gotovo svi na ostrvu. Sa preko milion stabala maslina ostrvo Lezbos je jedan od glavnih proizvođača maslinovog ulja. Sa najstarijom fabrikom uza u Grčkoj, ostrvo Lezbos pravi neke od najboljih vrsta ovog pića. U tavernama uz male ribarske luke u Molivosu, Skali Kaloni ili Skali Eresu probaćete ribu za koju ni meštani neće moći da Vam objasne koje je vrste. A grčka salata ovde ima ukus prave Grčke.

 

Plaže ostrva:

Kako je ostrvo Lezbos vulkanskog porekla, najveći broj peščanih plaža odlikuje se tamnijom bojom peska kao što je plaža u Petri, Anaksosu i Skali Kaloni, pa i Molivosu. Ali ta boja peska čini tu prepoznatljivu boju Egejskog mora još modrijom, plavljom. Bele kamene oblutke možete pronaći na plaži Agios Isidoros ili pak tamne kamene oblutke na plaži Vatera ili Skala Eresu.

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design