REDOVNA LINIJA

AEGEAN AIRLINES

MIKONOS

Ostrvo Mikonos je najpopularnije kosmopolitsko ostrvo, smešteno u srcu arhipelaga Kikladi. Prema mitologiji, Mikonos je formiran od ukrašenih tela giganata koje je ubio Hercules.

 

Nasuprot drugim kikladskim prestonicama, glavni grad ostrva (Hora), nije izgrađen u obliku amfiteatra, već se prostire na širokom području. Jedan je od najboljih primera Cicladic arhitekture i veoma je privlačna za posetioce. Prošetajte se uskim ulicama i divite se belim kućama sa živopisnim vratima i prozorskim okvirima, ljubičastim cvetovima Bugenvileje, skrivenim crkvama… 

 

Jedan od najlepših delova ostrva je Alefkantra ili “Mala Venecija”. Okrug iz 18. veka, u kojme dominiraju dvorci velikih kapetana sa šarenim balkonima i stilskim prozorima. Balkoni koji se naginju iznad mora, podsećaju na prizore poznatog italijanskog grada. Opustite se u kafeu na vodi i divite se pogledu na čudne vetrenjače koje nametljivo stoje na vrhu brda…

Tradicionalno naselje Mikonosa je i Ano Mera, smešteno oko istorijskog manastira Panaiia Tourliani (crkva iz 16. vieka s briljantnim rezbarenim drvenim ikonostasom). Na severu, u mestu Ftelia, nalazi se važno neolitsko naselje i mitenska grobnica iz 14. i 13. veka pne.

Ako se zaputite ka južnoj obali ostrva, očekuju vas danonoćne žurke, posebno u mestima Paradise i Super Paradise.

Ornos i Psarou omiljena su mesta za porodice. Pokušajte posetiti i Platis Ialos, sa dobro organizovanom plažom.
Ako tražite mirniju atmosferu gde možete da se opustite uz knjigu, izaberite manje organizovane plaže na severnoj obali ostrva, kao što su Aiia Anna, Houlakia, Kapari, Agrari i Aiios Stefanos.

 

Na ostrvu Mikonos zaljubljenici u vodene sportove takođe mogu da uživaju! “Ostrvo vetrova” privlačna je destinacija za surfere i mornare iz celog sveta. Ostrvo Mikonos ima veliki izbor plaža na kojima možete jedreti na dasci. Na plažama Korfos, Ftelia, Meiali Ammos i Kalafatis, su vam na raspolaganju časovi surfovanja. Igrajte tenis ili mini golf u Aiios Stefanosu, Ayia Anna je pogodna za uživanje u odbojci na pesku… Ljubitelji ronjenja mogu uživati u nestvarnim podvodnim prizorima Mikonosa.

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design