REDOVNA LINIJA

AEGEAN AIRLINES

PAROS

Paros je grčko ostrvo u Egejskom moru, najpoznatije po svojim plažama i tradicionalnim selima. Parikia, glavni grad, je brodski transportni centar za područje Kiklada. Na severnoj obali ostrva se nalazi plaža, gde prirodno smeštene stene formiraju predivne uvale. 

Paros je karakterističan po kućama koje su okrečene u belu boju, asfaltiranim ulicama i malim crkvama. Parikia i Nausa su najposećenija turistička sela, ali ništa manje nisu lepša sela u unutrašnjosti Parosa, kao što su Lefkes, Marpissa i Prodromos. Mnogi hoteli i smeštajni kapaciteti se nalaze oko ovih sela.

 

Ostrvo Paros uglavnom posećuje mlađa populacija, uvek raspoložena za zabavu i živopisnu atmosferu. U Parikii možete danonoćno uživati u kafićima, restoranima, barovima, noćnim klubovima… Paros je prepoznatljiv i po prelepim pejzažima kao i već pomenutim tradicionalnim selima koja su sagrađena ili na moru ili na planinskim padinama, podsećajući na prošlost.

 

Jedno od najtipičnijih ostrva Kiklada, Paros je poznat po tradicionalnoj arhitekturi, prelepim plažama i noćnom životu. Parikija i Nausa su glavna sela Parosa, gde se uglavnom održavaju aktivnosti, ali tu su i ostala primorska turistička naselja oko ostrva.

 

Plaže Parosa su karakteristične zbog svoje kristalne vode i opuštajuće atmosfere, privlačeći mnogobrojne posetioce svako leto. Neke plaže su organizovane i uređene sa primorskim hotelima, restoranima i barovima za plažu, dok su druge potpuno osamljene. Golden Beach i Nev Golden Beach su najpoznatije plaže na Parosu, idealne su za jedrenje na dasci. Druge lepe plaže su Santa Maria, Kolimbithres i Parasporos.

NE PROPUSTITE:

 

 

1. Obilazak Parosa

Šetnja do zamka i crkve “Saints Constantine and Helen”, koja se nalazi u starom delu grada i najlepsem turistickom mestu. Šetnjom kroz grad stizemo do glavne atrakcije Parosa. Panagia Ekatontapilani jedna od najstarijih crkvi u Grčkoj. Sagrađena je otprilike 400 godina p.n.e. Obilazak prelepe arhitekture ostrva i bitnih arheoloških iskopina. Vožnja do luke Punda i trajektom do Antiparos-a. Obilazak lokaliteta, upoznavanje sa kulturom i tradicijom ostrva Paros.

 

2. Vožnja kroz Paros

Obilazak ostrva minibusom uz lokalnog vodiča. Prvo zaustavljanje je namenjeno poseti jednog od najstarijih hriscanskih spomenika u Grčkoj, crkvi Ekatonatpyliani u glavnom gradu ostrva Paros, Parokia. Nakon obilaska turiskičkih destinacija posetićemo jednu porodicnu farmu. Tamo ćemo se upoznati sa tajnama lokalnih poljoprivrednika i imaćemo priliku da uzivamo u plodovima njihovog rada. Prepustite se ambijentu i uživajte u sačuvanoj prirodi ostrva.

 

3. Krstarenje

Istražite prelepo i poznato ostrvo Antiparos. Pridružite nam se u krstarenju koje nećete nikada zaboraviti i koje nece razočarati. Kruzer kreće prepodne iz luke Pounta. Obilazićemo prelepe plaže, morkse uvale i mala egzotična ostrva. Krstarenje daje mogućnost posebnog pogleda u prošlost kroz netaknutu prirodu.

 

4. Roštilj na plažama malih ostrva

Otkrite fantastični Koufonisia. Kruzerom se kreće iz Piso Livadi luke. Prvo zaustavljanje u Agios Sostis na jugu Naxosa kod male prelepe crkve koja ulepšava ceo zaliv. Crkvu je sagradio ribar u potrazi za zaklonom od oluje. Nakon toga ide se na jug do Kato Koufonissi do impresivnih pećina i do prelepog Glaronisi. Nakon razgledanja prepustićemo se uživanju u roštilju. Kasnije tokom dana uživaćemo u laganoj plovidni brodom po luki i plivanju na severnoj strani ostrva pre plovidbe nazad.

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design