SKIJATOS

NAJPOZNATIJE OSTRVO SPORADA

SKIJATOS

Skijatos je jedno od četiri ostrva arhipelaga severnih Sporada, prostire se na 48 km², dok je dužina obale oko 44 km. Južnu stranu Skijatosa karakterišu peščane plaže, zaštitni znak letovališta, od kojih su najpoznatije Megali Amos, Vasilias, Ahladies, Vromolimnos, Kolios, Agia Paraskevi, Trulos, Aselinos, Banana i nadaleko čuvena Kukunaries plaža, koja spada među 10 najlepših na svetu. 

Na severu ostrva Skijatos, plaže su uglavnom šljunkovite i sa neverovatnim konfiguracijama stena, od kojih se izdvaja Lalaria. Središnji deo ostrva je brdovit, gotovo planinski reljef ostrva ukrašen je zelenilom mediteranske vegetacije. Ovaj deo ostrva idealan je za pešačke foto ture i planinare rekreativce.

Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen od aerodroma samo 2 km.  Od grada Skijatosa ka zapadu se prostiru peščane plaže u dužini od oko 14km, a na istočnoj strani od grada je aerodrom. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa, a danas je to mesto za celodnevni izlet odakle se pruža fantastičan pogled na severni deo ostrva.

Odlični klimatski uslovi su još jedna od odlika ostrva Skijatos, i dok je severna strana izložena vetrovima, južna je potpuno zaklonjena zahvaljujući planinama, koji se šumovitim brežuljcima lagano spušta do prelepih plaža, plave, zelene i tirkizne boje mora.

DETALJNIJE O VILI I CENI

DETALJNIJE

PREPORUČUJEMO

DETALJNIJE

DETALJNIJE O VILI I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

DETALJNIJE O HOTELU I CENI

DETALJNIJE

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design