STRIMONIKOS ZALIV

Zaliv na severoistoku Grčke, u Solunskoj oblasti. Čuvena letovališta poput Stavrosa, Asprovalte i Nea Vrasne nalaze se upravo ovde. Netaknuta priroda, predivne, široke, peščane plaže i bistro more samo su neke od vrlina ovog predela.

Stavros se nalazi na obodu poluostrva Halkidiki iznad monaške Republike Svete gore na 75 km od Soluna. Mesto je nastalo u 18. veku i sagrađeno je na obroncima planine Stratonikos sa čijeg vrha Agnantija se pruža prelep pogled na zaliv Strimonikos.

Vrasna – Letovalište je na oko 70 km od Soluna i Kavale, između Asprovalte , i Stavrosa sa kojima je povezana širokom peščanom plažom nagrađivanom „plavom zastavom“ Evropske unije i Mediterana, kao i predivnim popločanim i uredjenim korzom uz zaliv. Vrasna “gleda” amfiteatralno na Egejsko more, a zaliv Strimonikos joj je kao na dlanu.

Ofrynio Beach je udaljen od Soluna oko 100 km istočno, od Kavale oko 60 km zapadno, a od Asprovalte samo 26 km. Ima nešto više od 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom i ribolovom. Ovo mesto poznato je po uzgajanju badema, maslina, grožđa, ali i po rakiji “tsipouro”. Kristalno plavo more i široka duga plaža prekrivena belim peskom i šljunkom, odlike su plaže Ofrynio (stari naziv – Tuzla) gde možete uživati u kupanju ili u ispijanju kafe ispod suncobrana.

Asprovalta je poznata Grčka letnja destinacija. Asprovalta je od Soluna udaljena oko 70 km, na putu za Kavalu, a blizina Svete Gore čini je još atraktivnijom i popularnijom.  Plaža popularnog letovališta je veoma prostrana, duga je oko 3 km, a široka oko 200 m. Teško je reći gde je tačna granica između nje i plaža koje se na nju nastavljaju.

PONUDA ZA STAVROS

DETALJNIJE

PONUDA ZA VRASNU

DETALJNIJE

PONUDA ZA OFRYNIO BEACH

DETALJNIJE

PONUDA ZA ASPROVALTU

DETALJNIJE

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design