KIPAR

DIREKTAN LET BEOGRAD-LARNAKA-BEOGRAD

Kipar

PRODUŽENO LETOVANJE NA KIPRU!

 

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora. Ostrvo Kipar je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske.

 

Letovanje na Kipru 2020.!

 

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.

Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres – kyparissos, po drugom od grčke reči kanu – kypros, ili po latinskom nazivu za bakar – Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.

 

Obaveštenje o ulasku na Kipar:

Ulazak na Kipar je dozvoljen sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata pre dolaska.

Putnik mora da popuni on-line CYPRUS FLIGHT PASS 24h pred polazak. Link je: https://cyprusflightpass.gov.cy/

PONUDA ZA KIPAR

DETALJNIJE

NE PROPUSTITE:

AfroditeBeach Kipar Leto Come2see

Afroditina plaža i Amfiteatar Kurium

 

Po legendi boginja ljubavi Afrodita se rodila u morskoj peni ove plaže. Kristalno čisto more pruža jedinstveni odmor. U blizini Afroditine plaže nalazi se stari grčki arheološki lokalitet Kurium koji predlažemo da ne propustite.

Nikozija Kipar grad tura obilazak odmor Come2See

Nikozija

 

Glavni grad Kipra – možete se prošetati glavnom ulicom koja je ujedno i granični prelaz na turski deo ostvra. Ljubitelji istorije umetnosti mogu uživati u Arheološkom muzeju, kao i muzeju Vizantijskih ikona i fresaka. Posetiti katedralu svetog Džona i crkvu Faneromeni koja se nalazi na samoj granici ali i statue nezavisnosti Kipra.

KykkosMonastery Kipar Letovanje Come2See turisticka agencija

Planina Trodos i manastir Kikos

 

Najzeleniji deo ostrva, planinski predeo sa prelepim tradicionalnim planinskim selima i vinogradima. Najraskošniji manastir na Kipru – Kikos, poznat je po svojoj vrenoj kolekciji ikona i najvrednijoj ikoni svete Bogorodice Trojeručice.

Pafos

 

Grad koji ima najviše istorijskih spomenika po zaštitom Uneska. Obilazak grada neizostavno podrazumeva posetu kuće boga Dionisisa, crkvu svetog Pavla kao i katakombe Svetog Solomona.

Come2See

  •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

  •    Telefon: 011/3822-316

  •    info@come2see.rs

  • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
    Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design