SMEDEREVO - GOLUBAC - NEGOTIN - RAJAČKE PIMNICE - HE ĐERDAP - DONJI MILANOVAC - KAPETAN MIŠIN BREG - SREBRNO JEZERO

3 DANA/2 NOĆENJA SA DORUČKOM

SMEŠTAJ

Hotel 3* u centru Kladova na bazi 2 noćenja sa doručkom

POLASCI IZ BEOGRADA I NOVOG SADA

26.-28.06.2020.
17.-19.07.2020.
14.-16.08.2020.
18.-20.09.2020.
16.-18.10.2020.
13.-15.11.2020.

Putovanje za svaku preporuku!

Odlično organizovana tura na kojoj ćemo posetiti prirodne vrednosti i skriveni adut našeg turizma - Istočnu Srbiju!

Istočna Srbija-još uvek neotkrivena. Kulturna je riznica srpske srednjovekovne baštine, prostor sa netaknutim prirodnim vrednostima i skriveni adut našeg turizma. Specifična narodna tradicija i ponos utkani su u ljude iz ovih krajeva. Ponosni gorštaci biće nam najsrdačniji domaćini. Posetićemo prestoni grad srpske despotovine-Smederevo, smešten između Dunava i Jezave. Čućemo legende o „prokletoj Jerini“ i njenoj svireposti u toku podizanja tvrđave. Na vili Zlatni breg pričaće se priče o srpskoj Kraljici Dragi i balovima koje je priređivala… Potom nas Dunav vodi pravo u Golubački grad za koji su vezane legende koje nam u sadašnjost vraćaju vizantijsku princezu Jelenu, lepu Golubinu, turske paše i Šešir kulu… I dalje pratimo Dunav… U svom toku od 2.888km Đerdapska klisura je kruna njegove lepote. Baš u ovom delu u samo 100km Dunav je najširi, najuži i najdublji. Nakon konaka u hotelu na obali reke čeka nas hedonistički dan u Negotinu čuji su stanovnici bili junaci-hajduci pošto je istorija tako htela a danas piju odlično vino zato što tako hoće geografija. Treći dan obićićemo betonskog gorostasa koji je zauzdao moć Dunava prvi i jedini put. Gradnja brane potopila je brojna sela i gradove, a među njima „Dunavsku atlantidu“ – Adu Kale, ostrvo na kome se nakupilo legendi i istorije dovoljno za nekoliko svetova… Obići ćemo Donji Milanovac, varoš hiljade ruža, i posetićemo čudesno lep etno kompleks Kapetan Mišin breg. Na kraju putovanja predahnućemo na Srebrnom jezeru..

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE REZERVACIJE

 

CENA ARANŽMANA: 9.900 dinara + 7.500 dinara PAKET IZLETA

od 9.900 dinara po osobi

Cena putovanja obuhvata:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji ( klima/grejanje, audio-video oprema );
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu „Đerdap“ 3*** u Kladovu
 • Smeštaj u dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilom (sobe su jednostavno opremljene, uglavnom sa zesebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove

 

Cena putovanja ne obuhvata:

 • Sve ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 2.500 dinara
 • Dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa

 

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA ZA UPLATU U AGENCIJI – 7.500 dinara

 

Cena paketa dodatnih usluga obuhvata:

 • Paket potrebnih ulaznica: Smederevska tvrđava, Golubački grad, HE „Đerdap I“, vila Zlatni breg kod Smedereva
 • Svečanu večeru sa muzičkim programom
 • Izlet do Negotina prema programu sa uključenim ulaznicama za predviđene posete
 • Izlet iz Negotina do manastira Bukovo sa posetom vinariji i degustacijom
 • Izlet iz Negotina sa posetom Rajačkim pimnicama i degustacijom vina
 • Poseta etno kompleksu Kapetan-Mišin breg sa ručkom

 

 

Na licu mesta je moguće posebno doplatiti dodatne usluge, ali po sledećim cenama:

 • Paket potrebnih ulaznica (Smederevska tvrđava, Golubački grad, HE „Đerdap I“, vila Zlatni breg kod Smedereva): 1.200 dinara
 • Svečanu večeru sa muzičkim programom: 2.500 dinara
 • Izlet do Negotina sa uključenim ulaznicama: 1.000 dinara
 • Izlet iz Negotina do manastira Bukovo sa posetom vinariji i degustacijom vina: 800 dinara
 • Izlet iz Negotina do Rajačkih pimnica sa uključenom degustacijom vina: 1.000 dinara
 • Poseta etno kompleksu Kapetan-Mišin breg sa ručkom: 2.000 dinara

OPIS SMEŠTAJA:

 

HOTEL „ĐERDAP“, Kladovo, http://hoteldjerdap.com/ ili sličan

 

Hotel Đerdap se nalazi na samoj obali reke u mirnom centru grada. Raspolaže sa 138 soba i 6 apartmana. Sve jedinice imaju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Ceo objekat je pokriven Free Wi-Fi internetom. Gosti mogu da uživaju u kontinentalnom doručku u okviru ovog pansiona sa uslugom doručka. Parking ispred hotela je besplatan. Gostima hotela Đerdap na raspolaganju je i terasa. Brod restoran je stacioniran na pristanu ispred panoramske terase hotela.

1. dan putovanja (petak)

 

Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda u 8.30 časova (Sajam). Putovanje ka Smederevu. Upoznavanje sa istorijom grada i monumentalne Smederevske tvrđave (ulazak) koju je sagradio despot Đurađ Branković 1430. kao poslednju prestonicu srpske srednjovekovne države. Bićemo u prilici da se šetamo bedemima koji povezuju kule visoke preko 20m. Posebno je zanimljiva priča o Don Žon kuli i despotici Irini Kantakuzinoj u narodu poznata kao „Prokleta Jerina“. Slobodno vreme u centru Smedereva za šetnju lepom pešačkom zonom. Fakultativno, odlazak do vile „Zlatni breg“ – rezidencije vladarske dinastije Obrenović okružene vinogradima. Nekada je bila omiljeno utočište Kralja Aleksandra i Kraljice Drage Obrenović. Obilazak vile i dvorskog parka sa najlepšim pogledom na Dunav.

Nastavljamo dalje naše putešestvije… Vožnja do Golubačkog grada. Sledi priča o istoriji i mistici Golubačke tvrđave u okviru posebno kreirane vođene ture koja obuhvata posetu Palati, izložbi “Vitezovi golubačke tvrđave”, kulama 8 i 9.

Nastavak putovanja kroz znamenitu Đerdapsku klisuru koja je zbog svojih lepota stavljena pod zaštitu u okviru Nacionalnog parka. Upoznaćemo se sa posebnostima klisure uz osvrt na njene najveće atrakcije, suženja i proširenja, Veliki i Mali kazan. Takođe, sa rumunske strane, pažnju će nam privući velika kamena glava dakijskog kralja Decebala, o kojem ćemo ispripovedati zanimljive priče. Otkrićemo na ovom putu kako je, i zašto je, rimski imperator Trajan izabrao baš ovaj sektor da izgradi svoj put i most. Odlazak u Kladovo i smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke da se prošetate Dunavskim kejom sa malom brodskom marinom i pogledom na rumunski grad Drobeta Turnu Severin, potom centralnom pešačkom zonom grada sa kafeima, i na kraju do turskog utvrđenja Fetislam. Noćenje.

 

 

2. dan putovanja (subota)

 

Doručak od 8.30 časova. Polazak ka Negotinu. Poseta gradu vetrova na tomeđi tri države. Po dolasku razgledanje lepo uređenog centra grada koji je koncentrisan oko šetališta i dve crkve, uz nekoliko parkova i istorijskih spomenika. Obilazak Gradskog muzeja sa depadansima posvećenim znamenitim negotincima, Hajduk Veljku i Čučuk Stani – najpoznatijem paru u ustaničkoj Srbiji; Stevanu Mokranjcu – najpoznatijem srpskom kompozitoru; Đorđu Stanojeviću – pionir elektirfikacije Srbije, astronom, fizičar graditelj prvih srpskih elektrana i Teslin saradnik. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili opcioni odlazak do obližnjeg manastira Bukovo. Po jednom predanju manastir je zadužbina Svetog kralja Milutina s kraja 13. veka, ali postoje još dva predanja, te je najverovatnije da je manastir nastao u periodu posle turskih osvajanja. Obilazak manastirske crkve posvećene Svetom ocu Nikolaju i izgrađene u posebnoj varijanti Moravske škole. Razgledanje životopisa, divnih freski kojima je okićena crkva. Poseta vinariji koja je poznata nadaleko, i u kojoj se proivode vrhunska vina Timočke krajine. Poseban značaj manastirskih vinograda je uzgoj crne tamjanike koja je izuzetno retka i koja daje izuzetno specifična vina. Naravno, probaćemo vina, a pravi ljubitelji vina neće napustiti vinariju bez barem nekoliko boca za sebe i svoje prijatelje. Odlazak u selo Rajac i poseta čuvenim Rajačkim pimnicama. Pimnice su naselja kamenih kuća, polu zemunica, u kojima se rađa i živi samo vino. Pimnice se nalaza na Belom bregu u blizini sela Rajac. Kompleks ovog sela vina čini čak 166 kamenih kuća u kojima se spremalo i čuvalo vino. Obilazak podrumskih prostorija sa upoznavanjem proizvodnog procesa. Naša poseta bez „koštanja“ divnih Rajačkih vina ne bi bila potpuna bez degustacije. Probaćemo neka stara i mlada vina uz prigodnu zakusku. Povratak u hotel. Uveče, opcioni odlazak na večeru sa muzičkim programom i zabavom. Noćenje.

 

 

3. dan putovanja (nedelja)

 

Doručak od 8.30 časova. Odjava iz soba. Polazak u organizovani obilazak hidroelektrane „Đerdap I“. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat u Evropi kojim je i prvi put u istoriji hidroinžinjerstva zauzdana snaga moćnog Dunava. Obilazak brodskih prevodnica, prelivnih polja, sale sa hidro turbinama prečnika preko 9 m daće nam uvid o kakvom građevinskom gigantu je reč. Put uz Dunav nas vodi ka Donjem Milanovcu, gradu ruža.

Predah u gradu i slobodno vreme kod čuvene statue mamuta koja podseća na bogatu prošlost ove regije, ili fakultativni odlazak na ručak u etno kompleks Kapetan-Mišin breg. Ime nosi po kapetanu Miši Anastasijeviću, velikom zadužbinaru srpskom. Sa uzvišenja visokog oko 170 metara, pruža se fantastični pogled na Dunav i Nacionalni park Đerdap. U okviru domaćinstva nalazi se galerija na otvorenom sa drvenim skulpturama koje je sama priroda vajala, a čovek samo po nešto malo dodao. Upoznaćemo se sa staro-vlaškim specijalitetima ovog kraja, đerdapskim kavijarom, čuti priče o starim jelima i tajnama vlaškog hleba. Naravno, ovde ćemo ručati u zaista nestvarnom ambijentu, a ako budemo imali sreće, čućemo i neodoljive zvuke frule. Nastavak puta đerdapskom magistralom kroz NP „Đerdap“ ka Srebrnom jezeru. Po dolasku upoznavanje sa osnovnim karakteristikama jezera. Slobodno vreme za ručak u nekom od sjajnih restorana koji nude jela od sveže dunavske ribe. Nakon ručka preporučujemo šetnju i uživanje na jezerskom šetalištu uz kaficu i kolač. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
 • Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

 

NAPOMENE:

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja ima licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

POGLEDAJTE JOŠ

KINA – Peking i Šangaj

Istanbul 28.12.2019.

MONDENSKA JEZERA

RIM (6 dana/ 3 noćenja)

Come2See

 •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

 •    Telefon: 011/3822-316

 •    info@come2see.rs

 • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
  Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design