KINA

PEKING I ŠANGAJ

AVION/VOZ

Prevoz avionom na navedenim relacijama.
Prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–II klasa).

29.12.2019.-07.01.2020.

10 DANA / 7 NOĆENJA

SMEŠTAJ

Hoteli 4* u Pekingu i Šangaju

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilište i dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj.
Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijih firmi sveta…Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

GALERIJA

od 1.709€ po osobi

U CENU JE URAČUNATO:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Peking, Šangaj-Doha-Beograd
 • Prevoz vozom na relaciji Peking – Šangaj (brzi voz – druga klasa)
 • Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i Šangaju, na bazi 7 noćenja, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela)
 • Transferi i sva razgledanja prema programu
 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja.

 

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • Avio-takse u iznosu od 304,99€ (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih  EUR 13.84YR,  EUR 11.25CN, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 16.62G4, EUR  0.88PZ) – (avio-takse u trenutku pravljenja programa – konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje)
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara koji se plaća po rezervaciji
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno osiguranje.

 

KORISNE INFORMACIJE:

 

Vize: Za državljane RS nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Službeno ime: Narodna Republika Kina
Glavni grad: Peking
Službeni jezik: mandarisnki kineski
Vremenska zona: +8
Novčana jedinica: juan (CNY) 1 USD = 6.96716 CNY / 1 EUR = 7.84032 CNY
Pozivni broj: + 86
Klima: Izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperature se kreću od 10°C do 25°C.
Piće: Obavezno korišćenje flaširane vode.
Napojnice: Obavezne napojnice od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

SMEŠTAJ:

PEKING:

Grand MetroPark Hotel Beijing 4*

http://www.hkctshotels.com/hotels/BeijingCTSGrandMetropark/index.html#   ili sličan 

Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji u razvijenoj trgovačkoj oblasti kod mosta Sanjuan i tržnog centra Yansha Centre. Hotel ima 427 soba koje su klimatizovane i uređene u modernom i elegantnom stilu, opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Hotel sadrži bazen i teretanu.

ŠANGAJ:

Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan

http://www.baolongmercure.com

Hotel se nalazi na severoistoku Šangaja i udaljen je 9 km od šoping zone Nanđing. Metro linija 3 se nalazi na oko 15 minuta pešice od hotela. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežićni internet.

Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitnes centar, salon lepote, restoran i dva bara.

1.dan (29. decembar 2019.) BEOGRAD – DOHA

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 18:45 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.

 

2.dan (30. decembar 2019.) DOHA – PEKING

Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:45 časova – lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

 

3.dan (31. decembar 2019.) PEKING – BADALING – PEKING

Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Fakultativni doček Nove godine. Noćenje.

 

4.dan (01. januar 2020.) PEKING

Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona “Ptičije gnezdo“ i “Vodena kocka” ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.dan (02. januar 2020.) PEKING

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.

 

6.dan (03. januar 2020.) PEKING – ŠANGAJ

Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Poseta galeriji – prodavnici kašmira. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.

 

7.dan (04. januar 2020.) ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ

Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.

 

8.dan (05. januar 2020.) ŠANGAJ

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.

 

9.dan (06. januar 2020.) ŠANGAJ – DOHA

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.

 

10.dan (07. januar 2020.) DOHA – BEOGRAD

Sletanje u Dohu u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:40 časova.

USLOVI PLAĆANJA:

 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA: 

 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 • gotovinski
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 • preko računa.

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je do 15. februara 2019. ili do popune mesta.
Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora, licenca OTP 255/2010 od 12.02.2010.

 

Cenovnik br. 2 važi od 29.07.2019. godine

POGLEDAJTE JOŠ

MALDIVI – APRIL/MAJ

SEJŠELI – 1. MAJ

KINA – Peking i Šangaj

Barselona – avionom

Come2See

 •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

 •    Telefon: 011/3822-316

 •    info@come2see.rs

 • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
  Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design