DOLINA JORGOVANA - GRADAC - NOVI PAZAR - SOPOĆANI - ĐURĐEVI STUPOVI - PETROVA CRKVA

2 DANA/1 NOĆENJE SA DORUČKOM

TRAJANJE I PREVOZ

2 dana/1 noćenje - kombi tura

POLASCI IZ BEOGRADA I NOVOG SADA

07.11.2020.

Raška

Upustite se u obilazak kraja gde je Srbija i nastala!

Vreme je da se poseti starostavna Srbija! Mesta gde ona i nastade! Gde su satkane neke tajne..

Raška je mesto na kojem je nastala prva prava, organizovana Srpska država sa Nemanjićima kao vladarskom dinastijom koja će potom nekoliko vekova vladati srpskim zemljama. To je pravo srce Srbije! Duša Srbije sa prelepim pričama o vekovnicima, svetim kraljevima i našim svetim kraljicama… Priča koja nam otvara vrata Starog Rasa je priča o kralju koji je imao i srce ratnika i srce čoveka. Voleo je jednu ženu, i ona njega. A za njenu ljubav darivao joj strukove mirisnog jorgovana čiji se mirisi i danas šire dolinom reke Ibar i podsećaju da jedan ratnik može biti i čovek sa nežnim srcem. Videćemo i zadužbine divne Jelene Anžujske i kralja Uroša I i zadužbinu velikog župana Stefana Nemanje, stamene Đurđeve Stupove koji predstavljaju same stubove naše vere. Tu je i najstarija crkva u Srbiji sa sasvim neverovatnom pričom, kontraverzama koje nekako sa strane naše crkve ne smeju biti izgovorene, a opet sa druge strane istorija ih sasvim jasno pominje. Šta je danas između svega toga? Između je jedna varoš koja svojim ambijentima priča neku sasvim drugačiju priču. Novi Pazar sa svojom poluorijentalnom ambijentalnom celinom priča priču o Osmanskom carstvu kada je proživnjavao svoje zlatno doba. Putovanje u prošlost začinjeno mirisima i ukusima, čudesnim pripovedanjima!

od 5.500 dinara po osobi

Cena putovanja obuhvata:

 • Prevoz udobnim, aklimatizovanim turističkim kombijem
 • 1 noćenje u privatnom smeštaju u okolini Novog Pazara (smeštaj je moguć isključivo u dvokrevetnim sobama ili jednokrevetnim sobama – NEMA MOGUĆNOSTI ZA TROKREVETNE SOBE)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove

 

Cena putovanja ne obuhvata:

 • Sve ostale ne pomenute usluge
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 1.500 dinara
 • Individualne troškove

OPIS SMEŠTAJA:

 

Privatni smeštaj “EMRO-S”, Kožlje , Novi Pazar www.booking.com/hotel/rs/alem-lejla.sr.html

 

Smeštaj je udaljen 20km od Novog Pazara i nalazi se na magistralnom putu koji povetuje Pazar sa Gazivodama. Objekat je skroman u svemu, kao i sam smeštaj. Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo, klima uređaj, TV, bežičnu internet konekciju…

1. dan putovanja (subota 7. novembar)

 

Polazak iz Novog Sada u 7 časova (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 8.30 časova (Sava centar). Putovanje novim auto-putem „Miloš Veliki“ ka Čačaku, i dalje magistralom preko Kraljeva. Potom sledi ulazak u divnu dolinu reke Ibar uz panoramski osvrt na ostatke drevne tvrđave Maglič. Čućemo divne priče o ljubavi kralja Uroša i kraljice Jelene tokom prolaska kroz Dolinu jorgovana. Posetićemo veličanstvenu zadužbinu kraljice jelene Anžujske, manastir Gradac. Manastirska crkva predstavlja pravo arhitektonsko blago jer je spoj srpskog tradicionalog Raškog stila i francuske gotike. Nastavljamo naš put ka Novom Pazaru. Dolazak oko 16 časova. Po dolasku ćemo se prošetati centrom grada uz kraće razgledanje i upoznavanje sa ovim neobičnim gradom. Videćemo starostavnu tursku tvrđavu, Sebilj česmu, Korzo, Arap džamiju, Isa-begov hamam, Altun-alem džamija – remek-delo islamskog graditeljstva na našim prostorima… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i degustaciju čuvenih novopazarskih specijaliteta (mantije, baklave, ćevapi…). U 20 časova polazak ka smeštaju koji se nalazi u okolini Novog Pazara. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

 

2. dan putovanja (nedelja 8. novembar)

 

Odjava iz smeštaja do 09.00 časova. Odlazak do manastira Sopoćani uz usputno panoramsko razgledanje ostataka drevnog Rasa, prve srpske prestonice. Poseta Sopoćanima uz razgledanje čudesnih fresaka po kojima je ovaj manastir poznat. Manastirska crkva predstavlja zadužbinu kralja Uroša Prvog Nemanjića. Nakon obilaska Sopoćana, odlazak do manastira Đurđevi stupovi koji predstavlja jednu od prvih zadužbina Stefana Nemanje. Neobičnost ovog manastira se ogleda u njegove dve kule – zvonika – stupa, po kojima i nosi ime. Poseta crkvi Svetog Petra i Pavla koja predstavlja jednu od najstarijih crkvi na prostoru naše zemlje. U ovoj crkvi je kršten Stefan Nemanja i u njoj su se održavali prvi crkveni sabori srpske pravoslavne crkve. Odlazak do centra Novog Pazara. Slobodno vreme od oko 2 sata za obrok, šetnju, individualne aktivnosti. Povratak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
 • Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak je moguće platiti na maksimalno dve mesečne rate po povratku sa putovanje (2 čeka)

 

NAPOMENE:

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja ima licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

POGLEDAJTE JOŠ

Kapadokija

Dvorci Bavarske

Nica 06.10.

Madrid – Avionom

Come2See

 •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

 •    Telefon: 011/3822-316

 •    info@come2see.rs

 • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
  Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design