ČAČAK - OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA - ZLAKUSA - VIDIKOVCI TARE - PERUĆAC

3 DANA/2 NOĆENJA SA DORUČKOM

IZDVAJAMO

Obilazak Ljubića i Čačka, poseta Zlakusi i etno-kompleksu Terzić sa ulaznicom i poseta N.P. Tara i Perućca u ceni aranžmana!

POLASCI IZ BEOGRADA I NOVOG SADA

26.-28.06.2020.
17.-19.07.2020.
14.-16.08.2020.
18.-20.09.2020.
16.-18.10.2020.
13.-15.11.2020.

2 noćenja sa doručkom u Čačku

Hotel Aveny Wellness&Spa 4*

Koliko samo puta sam prošao ovuda, usput samo malo očima pokupio svu tu lepotu, ne sluteći da ta usputna lepota nije ni blizu one lepote koju bih dobio da sam samo malo zastao. I zastadoh. Pogledah! Pogled mi seže niz uzburkanu Zapadnu Moravu koja samo ponekim malim talasom remeti tu tišinu. A tišina je na ovom mestu najvrednija! Nju sam prvu čuo! I pogledom lutah ka padinama Kablara, zapitah se kakvi samo pogledi mogu biti sa njegovih vrhova? Postoje tajne staze koje vode do ove lepote, a kada se njima uputite, bićete nagrađeni. Poželećete da satima samo sedite i slušate te odjeke tišine gledajući u divne meandre Morave… Ima tu i istorije, na svakom koraku. Ona je zapisana u svakom kamenu slavnih manastira koji svojom svetošću i vekovnošću darivaše ovom kraju ime Srpske Svete Gore. Sva čula su na ovom mestu zadovoljena, i čulo vida, čulo sluha, ukusa dodira, no čulo govora ne bi trebali da koristimo obilato, šteta je remetiti ovu svetu tišinu. Ovačarsko-kablarska klisura biće pravo otkrovenje za Vas, a kada tome dodamo i priče iz divnog Čačka, utisak koji ćete poneti sa ovog putovanja biće jak i trajaće godinama. Da, trajaće godinama, baš kao i utisak koji ćete poneti nakon posete Zlakusi, ali tek kada vidite Taru i vidikovac Banjska stena, shvatićete da živimo u divnoj zemlji prepunoj lepota i čudesnih priča. I baš uvek kada budete prolazili ovim krajem poželećete da se zaustavite i ponovo čujete te divne odjeke tišine.

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE REZERVACIJE

 

CENA ARANŽMANA: 9.900 dinara + 7.500 dinara PAKET IZLETA

9.900 dinara po osobi

Cena putovanja obuhvata:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio –video oprema)
 • 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja ) u hotelu „Aveny“ 4**** u Čačku
 • Smeštaj u dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa kupatilom (uglavnom su sobe sa zesebnim ležajevima standardne veličine, i nešto soba sa francuskim ležajem)
 • Obilazak Ljubića i Čačka prema programu sa uslugama lokalnog profesionalnog turističkog vodiča (bez ulaznica)
 • Poseta Zlakusi i etno-kompleksu Terzića avlija sa uključenom ulaznicom
 • Poseta nacionalnom parku Tara I Perućcu prema programu
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove

 

Cena putovanja ne obuhvata:

 • Sve ostale ne pomenute usluge
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 2.500 dinara
 • Dodatne, fakultativne usluge, ukoliko nisu rezervisane i uplaćene u agenciji u vidu ponuđenog paketa

 

CENA PAKETA DODATNIH USLUGA ZA UPLATE U AGENCIJI – 7.500 dinara 

Cena paketa obuhvata:

 

 • Paket potrebnih ulaznica: galerija „Nadežda Petrović“ i Narodni muzej u Čačku
 • Svečanu večeru u restoranu u Čačku
 • Odlazak na vrh Kablara sa mini busom, prema programu
 • Manastirski ručak u manastiru Nikolje
 • Krstarenje Zapadnom Moravom sa katamaranom
 • Poseta lokalitetu Banjski potok kod Ovčar banje
 • Ručak i degustacija rakije u kafani „Car Lazar“ u Čačku

 

Na licu mesta je moguće posebno doplatiti dodatne usluge, ali po sledećim cenama:

 • Ulaznice za galeriju „Nadežda Petrović“ i Narodni muzej u Čačku: 500 dinara
 • Večera u nacionalnom restoranu u Čačku sa muzičkim programom: 2.500 dinara
 • Vožnja mini busom do vrha Kablara: 1.000 dinara
 • Manastirski ručak u manastiru Nikolje: 1.500 dinara
 • Poseta lokalitetu Banjski potok: 500 dinara
 • Krstarenje Zapadnom Moravom sa katamaranom: 800 dinara
 • Ručak i degustacija rakije u kafanici „car Lazar“ u Čačku: 1.500 dinara

OPIS SMEŠTAJA:

 

HOTEL „AVENY – WELLNESS & SPA“ 4****, Čačak http://www.hotelaveny.rs/

 

Hotel se nalazi oko 15 minuta hoda od centra Čačka, u rezidencijalnom čačanskom naselju „Avenija lipa“. Predstavlja jedan od najnovijih ugostiteljsko-turističkih objekata na teritoriji grada Čačka, i u svemu prednjači u gradu po svojim sadržajima i ponudi. Hotel poseduje sopstveni parking sa video nadzorom i garažu, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, restoran za posluženje obroka (doručak se servira na bazi „švedskog stola“), prijatan lobi prostor sa dnevnim boravkom, WiFi internet konekciju u celom objektu, „Wellness & Spa“ centar (đakuzi, sauna, masaža – posebno se naplaćuje, nije uključeno u cenu (http://www.hotelaveny.rs/hotel-aveny-wellness-cenovnik.pdf), konferencijske sale… Sobe su moderno opremljene, „standard“ kategorije. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC i fenom za kosu, centralni grejni sistem, klima uređaj TV Sat., telefon, internet bežična konekcija, mini-bar, sef.

1. dan putovanja (petak)

 

Polazak iz Novog Sada u 8 časova (Žel.stanica/lokomotiva), i iz Beograda u 9.30 časova (Sajam). Putovanje autoputem „Miloš Veliki“ ka Čačku. Dolazak u Čačak oko 11.30h. Priču započinjeno na brdu Ljubiću, slavnom i starostavnom mestu koje je od pamtiveka bilo na sredokraći puteva kojima protutnjaše i Rimljani, Dubrovčani, i Turci, i Austrijanci. I trgovci, i ratnici. Ovde je 1719. godine potpisan sporazum o razgraničenju između Turske i Austrije po kojem su Ljubić i Čačak pripali Austriji. Nije to dugo potrajalo, svega nekih 20 godina, ali Ljubić ponovo dolazi u velikom stilu na vrata istorije. U Prvom srpskom ustanku biju se žestoke bitke u ovom kraju, a na proleće 1815. godine, nakon podizanja Drugog srpskog ustanka, na Ljubić dolazi Miloš Veliki i određuje pozicije za boj koji će se uskoro na ovom mestu odigrati. Za boj na Ljubiću čvrsto je vezano ime Tanaska Rajića, velikog hajduka, Karađorđevog barjaktara i topdžiji.

Nakon Ljubića, odlazimo do centra Čačka u kojem ćete videti divne stvari, i čuti sjajne priče. Prvo ćemo posetiti divnu crkvu Vaznesenja Gospodnjeg. Ovo je jedna od najstarijih crkvi u Srbiji, zadužbina je kneza Stracimira (kraj 12. veka), brata Stefana Nemanje. Turci su je u više navrata rušili i pretvarali u džamiju, ali su je Srbi uporno obnavljali. Poseta Čačku ne može proći bez posete umetničkoj galeriji Nadežde Petrović. Priča ove slavne slikarke je potresna, a njena dela učinila su je besmrtnom. Svakako, posetićemo i Narodni muzej čija postavka se nalazi u divnom konaku Gospodara Jovana Obrenovića na čijoj fasadi se nalazi grb Obrenovića, jedini sačuvan u Srbiji. Sasvim sigurno, iz ovog zdanja ćete poneti snažne utiske. Svakako, prošetaćemo se malo pešačkim zonama grada i posetićemo još lokalitet Rimskih termi koji svedoči o postojanju života na ovim prostorima u prvim vekovima naše ere. U Domu kulture videćemo i jedan fantastičan fikus, i čuti interesantnu priču o njemu. Svratićemo na kaficu i neizostavnu degustaciju čačanske rakije uz naravno mogućnost kupovine, i opcionog ručka. Potom sledi smeštaj u hotel i naš zasluženi odmor, kao i slobodno vreme za samostalno uživanje u Čačku (šetnja kraj Morave, i sl.). Noćenje.

 

 

2. dan putovanja (subota)

 

Doručak. U 9.00 časova odlazak do prelepe Ovčarsko-kablarske klisure. Klisuru dugu 19 km je vekovima dubila Zapadna Morava, a njeni meandri, i stenoviti obronci Ovčara i Kablara stvaraju nestvarnu lepotu. Kada toj lepoti dodamo brojne manastire (11), onda zaista i sami možemo da kažemo da je ovo naša Sveta Gora. Odlazak u Ovčar banju odakle ćemo krenuti mini busom ka Kablaru. Vožnja kroz stenovite tesnace i visoke useke, trasom starog „Ćire“ kroz mračne i uske tunele. Prateći tok Zapadne Morave, putem njenih meandara, uživajući u lepotama zaštićenog područja, stižemo do vrha Kablara. Ako budete dozvolili da Vas obori osećaj povezanosti sa prirodom, u samo jednom pogledu, staće toliko nestvarne lepote. Pogled „puca“ na divne meandre Morave, sa jedne srane, a sa druge na divnu nam Šumadiju, šumoviti Ovčar, planinu Jelicu…

Potom odlazimo do divnog, u tišini satkanog, manastira Nikolje sa divnom crkvom koja je posvećena Svetom Nikoli, i konakom knjaza Miloša. Tu je i jedan stari bor sa zanimljivim verovanjem. U toj svetoj tišini koja oplemenjuje srca, predahnućemo uz domaću kaficu, a vredne monahinje, spremiće nam manastirski ručak od namirnica koje same proizvode. Utisak sa kopna, upotpunićemo i sa reke.

Tu odmah kod manastira krenućemo katamaranom u pustolovinu gledajući meandre i padine Ovčara i Kablara, a pogledima ćemo uhvatiti i divne manastire koji se nalaze u vidokrugu. Oni koji žele, biće iz Ovčar banje odvedeni jednom specijalnom pešačkom stazom dugom oko 2 km do Banjskog potoka. Potok se spušta niz strme planinske strane Ovčara praveći manje slapove, a posebno je interesantan gornji tok potoka koji je napravio manju klisuru. Doživljaj za pamćenje.

Povratak u Ovčar banju, i potom povratak u Čačak. Uveče, odlazak u jedan od starih gradskih restorana na večeru uz neizostavnu muziku koja će nas razgaliti. Noćenje.

 

 

3. dan putovanja (nedelja)

 

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Kraće putovanje kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru gde ćemo imati prilike i da vidimo deo klisure od Ovčar banje ka Požegi. Videćemo u stenama Kablara brojne pećine – nekadašnje monaške isposnice.

Odlazak do divnog malog seoca Zlakusa, koje je svakako poznato po grnčarima. Poseta etno kompleksu Terzića avlija koji sadrži staru kuću, rekonstrukciju stare škole, grnčarsku radionicu u kojoj će nam domaćin prezentovati tajne ovog zanata i gde ćemo moći da kupimo brojne upotrebne predmete od grnčarije. Predah uz kaficu.

Nastavak putovanja kraj Užica uz panoramski osvrt na tvrđavu srpskog velmožde Nikole Altomanovića, i kraj Kremne uz neizostavnu priču o Kremanskim prorocima, Tarabićima. Krivudavim planinskim putem odlazimo do središta Nacionalnog parka Tara, i čuvenom lokalitetu Mitrovac. Sledi kraća šetnja kroz šumu do lokaliteta „Tepih livada“ na kojem se tle pod nogama ugiba. Odlazimo potom do vidikovca Banjska stena, po mnogima najlepši vidikovac planine Tare koji nudi nezaboravne poglede. Pogledi ka Bosni, kanjonu reke Drine i divnom Perućcu. Nastavljamo naš put preko Perućca, gde ćemo posetiti lokalitet reke Vrelo, najkraće reke u Evropi, duge svega 365 metara, zbog čega ovu reku nazivaju i „Godina“. Predah u divnom restoranu na obali Perućačkog jezera i nastavak putovanja ka Beogradu i Novom Sadu.

Povratak u noćnim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
 • Platnim karticama – „Dina“, „Master Card“, „Visa“, „American Express“
 • Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana (gotovinski ili karticom), a ostatak do pune cene aranžmana se otplaćuje čekovima do 20.12.2020.

 

NAPOMENE:

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja ima licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

POGLEDAJTE JOŠ

ISTANBUL (6 dana / 3 noćenja)

Đenova 15.03.2020.

Šoping u Gracu

Istanbul – AVIO

Come2See

 •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

 •    Telefon: 011/3822-316

 •    info@come2see.rs

 • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
  Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design