VINSKA TURA - MALA SREMAČKA PRIČA

JEDNODNEVNI IZLET - SREMSKA MITROVICA - ŠID - BIKIĆ DO

IZDVAJAMO

U cenu je uključena poseta vinariji IN sa uključenom degustacijom vina i sremačkim ručkom uz tamburice.

POLASCI IZ NOVOG SADA I BEOGRADA

20.06.2020.
12.07.2020.
02.08.2020.
25.10.2020.

IZLET ZA SVAKU PREPORUKU

Upustite se u obilazak Sremskog okruga.

“Srem, Srem, Srem, divan je kićeni Srem”… Fruška Gora sa jedne strane navalila se na ravni Srem k’o neka lađa nasukana u Panonskom moru, i manje-više tako je nekako… Koliko li je samo ovaj naš Srem lep, sa jedne strane šumovita Fruška Gora sa svojim beskrajnim vinogradima, divnim manastirima i selima u kojima vreme kao da je stalo, a sa druge strane ravni Srem sa svojim varošima, a među tim svim varošima je prva među prvima Sremska Mitrovica.. Nekada, jedna od četiri prestonice Rimske Imperije, moćni Sirmijum. Danas, usnula varoš na obalama reke Save.. I tako usnula, njena priča je fantastična!. Tu, ka obroncima Fruške Gore je i maleni Šid, tipična sremačka varošica sa svojim pričama o sokacima, i naravno velikom Savi Šumanoviću. Na kraju, posetićemo maleno fruškogorsko idilično seoce Bikića Do i jednu prosto neverovatnu vinariju. Ima da “koštamo” ta divna fruškogorska vina, da uživamo u gastronomskim specijalitetima i divnim melodijama tamburice. Izlet za svaku preporuku!

SPECIJALNA PONUDA ZA RANE REZERVACIJE

 

CENA ARANŽMANA: 4.900 dinara

4.900 dinara po osobi

Cena putovanja obuhvata:

 • Prevoz mini-busom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Sve potrebne ulaznice: Carska palata u Mitrovici, galerija Save Šumanovića u Šidu
 • Posetu vinariji “IN” sa uključenom degustacijom vina i sremačkim ručkom uz tamburaše
 • Organizacione troškove

 

Cena putovanja ne obuhvata:

 • Sve ostale nepomenute usluge
 • Individualne troškove
 • Konzumaciju pića tokom ručka

Polazak iz Novog Sada u 06.30 časova (Žel.stanica/lokomotiva) i Beograda u 08.00 časova (Sava centar). Putovanje autoputem ka Sremskoj Mitrovici kraj Pećinaca i Rume.

 

Odlazak u Sremsku Mitrovicu, prestonicu Srema, svima znanu i kao Sirmijum, ali ne zbog toga što su Rimljani u njoj sirili sir, već zbog toga što su ti Rimljani ceo ovaj divni komad Vojvodine zvali “Sirmio“, pa po njemu i rimski grad dobi ime. Moćni Sirmijum, nekada jedna od 4 prestonice Rimske Imperije. Sasvim neverovatna priča o tim davnim vremenima, o moći ovog grada i izgledu kakav je imao. Pokušaćemo da ga rekonstruišemo, što u našim glavama dok budemo gledali ostatke Rimskog foruma, što putem rekonstrukcije u znamenitoj Carskoj palati koju ćemo posetiti. Ta poseta će nam svima ostati u divnom sećanju. Prošetaćemo se centrom Mitrovice, pogledati gradsku crkvu posvećenu Sv. Dimitriju, svecu zaštitniku ovog grada, po kojem ceo grad nosi današnje ime. Otićićemo i do Save i tu pogledati najduži pešački most u našoj zemlji, most Sv. Irineja, gde ćemo čuti i priču o ovom velikom hrišćanskom mučeniku. Malo ćemo i predahnuti u Mitrovici pre nego što krenemo dalje. A krećemo tačno u podne. 

 

Idemo ka lepoj nam Fruškoj Gori. Posetićemo Šid, lepu malu sremačku varošicu. A u Šidu ćemo posetiti galeriju Save Šumanovića, jednog od najpoznatijih i najpriznatijih slikara naše zemlje. Galerija se nalazi u spomen kući Save Šumanovića u kojoj je on proveo svoju ranu mladost i poslednje godine svog života. U ovu kuću Sava se vraća iz Pariza 1930. godine i tada je ona prilagođena želji umetnika. Sav nameštaj i predmeti koji su danas izloženi u ovoj kući, pripadali su Šumanoviću. Iz nje je 1942. godine Sava Šumanović odveden od strane ustaša i streljan u Sremskoj Mitrovici. Njegova majka je uspela da sačuva Savinu zaostavštinu a u ovoj kući je primila Tita 1965. godine. Persida Šumanović je sačuvala i kompletan atelje svog sina, kao i 600 slika, crteža i skica. Pored sjajne priče o Savi Šumanoviću, tokom naše posete galeriji, uživaćemo u njegovim nestvarnim slikama i skicama. Tu se nalazi čuvena skica “Pijani brod” iz 1927. godine, potom “Pejzaž iz okoline Pariza”, “Ajša”, “Kiki”, “Proleće u šidskim baštama”

 

Nakon posete galeriji, nastavljamo naš put i nedaleko od Šida na padinama Fruške Gore, u idiličnom seocu Bikić Do, odlazimo u divnu vinariju “IN”. Smeštena je u sred vinograda, te je pejzaž koji je okružuje nestvaran.. Vinska kuća predstavlja autentični ambijent urađen sa puno ukusa. Po dolasku će nas prvo dočekati sa malom zakuskom i rakijicom. Potom ćemo se spustiti u stare lagume u kojima ćemo otkriti tajnu fruškogorskih vina i njihovog specifičnog bukea. Degustiraćemo sjajna vina vinarije “IN”, od Sauvignon Blanc-a, preko finog Rajnskog rizlinga, pa do Chardonnay-a i Merlot-a.. Potom sledi ručak, sremački naravno, i zabava uz tamburaše.

 

Povratak u Beograd do 20.00 časova a u Novi Sad do 21.30 časova. Kraj izleta.

Uslovi plaćanja:

 

 • Gotovinski – prilikom prijave za putovanje uplaćuje se minimum 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak isplaćuje 10 dana pre putovanja
 • Platnim karticama – Dina, MasterCard, Visa, Maestro, American Express
 • Odloženo plaćanje čekovima – 40% u gotovini prilikom prijave, a ostatak je moguće platiti na maksimalno 2 mesečne rate po povratku sa putovanja (2 čeka)

 

 

NAPOMENE:

 

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene programa putovanja, odnosno redosleda pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. Uz aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa „YUTA“ standardom. Organizator putovanja ima licencu broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 30000015948 (osigurana suma u visini od 400.000€) MILENIJUM OSIGURANjE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd.

POGLEDAJTE JOŠ

Đenova 15.03.2020.

MANASTIR ZAOVA, KRUPAJSKO VRELO I MANASTIR GORNJAK

Segedin – jednodnevni izlet

Palićko jezero

Come2See

 •   Bulevar Kralja Aleksandra 171 lokal 34, Beograd, Srbija

 •    Telefon: 011/3822-316

 •    info@come2see.rs

 • Ponedeljak-petak 10:00-16:00
  Subota i nedelja neradni dani

 

 

Sajt Come2See turističke agencije je informativnog karaktera. Iako nastojimo da  redovno ažuriramo našu ponudu (opise, cene..) postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve cene i opise objekata proverite lično u agenciji, putem telefona ili e-maila. HVALA NA RAZUMEVANJU!

 

KONTAKTIRAJTE NAS

Facebook
Instagram

© Copyright 2018 by Come2See D.O.O. - Web page design and creation by Miles Art Design